Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Καυτερή Γαριδομακαρονάδα




300γρ. σπαγγέτι
8-10 μεγάλες γαρίδες
1 κονσέρβα τριμμένη ντομάτα
1 πιπεριά τσίλι ή μικρή καυτερή
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
Μπούκοβο
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο λέει στην συσκευασία τους.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τι πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι, σε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, το μπουκοβο, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις δέσει προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για άλλα 7-8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες και οι γαρίδες, ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι,  με μια τρυπητή κουτάλα (χωρίς να τα στραγγίσουμε) και ανακατεύουμε. Ραντίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

NGradio

Αναγνωστες