Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Πέννες με μύδια και φρέσκια σάλτα ντομάτας




300γρ. Πέννες
15 -20 μύδια με κέλυφος
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο


Καθαρίζουμε καλά τα μύδια τρίβοντας καλά το κέλυφος κάτω από τρεχούμενο νερό με ένα βουρτσάκι ή σύρμα και αφαιρούμε την τρίχα τους ή αλλιώς "γένι".
Βάζουμε τις πέννες να βράσουν σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τα μύδια, λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράζουν, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά. Μόλις ανοίξουν τα μύδια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μαϊντανότο μπούκοβο, το βασιλικό, το πιπέρι και τα αφήνουμε σκεπασμένα για άλλα 2 λεπτά. Έπειτα βγάζουμε τα μύδια και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας, ρίχνουμε τις  πέννες στο τηγάνι,  με μια τρυπητή κουτάλα (χωρίς να τις στραγγίσουμε) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μύδια, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε στα πιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

NGradio

Αναγνωστες