Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μύδια αχνιστά με μουστάρδα




1- 1/2 κιλό μύδια με κέλυφος
3-4 φρέσκα κρεμμύδια
1 ξερό κρεμμύδι
1-2 κ.σ. μουστάρδα
1 ματσάκι μαϊντανό 
2 λεμόνια
150 ml λευκό κρασί
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο


Καθαρίζουμε καλά τα μύδια τρίβοντας καλά το κέλυφος κάτω από τρεχούμενο νερό με ένα βουρτσάκι ή σύρμα και αφαιρούμε την τρίχα τους ή αλλιώς "γένι".
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το χυμό από τα λεμόνια, το κρασί και τη μουστάρδα. 
Σε μια κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει ήδη ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.  Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τα μύδια μαζί με το μείγμα μουστάρδας από το μπολ, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά. Μόλις ανοίξουν τα μύδια προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το μπούκοβο, λίγο ξύσμα λεμονιού, φρεσκοτριμένο πιπέρι και τα αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε τα μύδια σε ένα βαθύ πιάτο μαζί με το ζουμί τους και τα ραντίζουμε με λίγο χυμό από λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνωστες