Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Φρέσκα ζυμαρικά Spaetzle




Υλικα
235 γρ. Αλεύρι
115 ml γάλα
2 αυγά
αλάτι
Λευκό πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
φρυγανιά τριμμένη
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το μείγμα στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη! Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί 5-10 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και μόλις είναι έτοιμο παίρνουμε το ζυμάρι και το βάζουμε στο ειδικό μηχάνημα για σπετσελ (αν δεν έχετε μπορείτε να τρυπήσετε ένα ταψάκι μιας χρήσεως, και με μια σπάτουλα να περνάτε τη ζύμη, στο νερό). Βράζετε τα ζυμαρικά 3-4 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού και έπειτα τα στραγγίζετε. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ζυμαρικά μαζί με το κρεμμύδι και λίγη φρυγανιά μέχρι να πάρουν ελάχιστο χρώμα. Προσθέτετε το βούτυρο λίγο μαϊντανό και σερβίρετε.


*Εγώ για να φτιάξω χρησιμοποιώ αυτό το σκεύος

NGradio

Αναγνωστες