Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Κοτόπουλο στιφάδο




Υλικά
1 Κοτόπουλο χωριάτικο σε μερίδες
1 κιλό Κρεμμύδια για στιφάδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα Ντομάτα στον τρίφτη
Μπαχάρι σε κόκκους
Πιπέρι σε κόκκους
3-4 φύλλα δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο. Μετά ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε και  αυτά, ανακατεύοντας προσεκτικά ώστε να μην διαλυθούν. Αφού τα σοτάρουμε καλά προσθέτουμε τη ντομάτα, το πιπέρι, το μπαχάρι και την δάφνη και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Έπειτα τα μεταφέρουμε στη γάστρα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για μισή περίπου ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνωστες