Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τηγανιτά Σπαράγγια



2 δεμάτια Σπαραγγια
200 γρ. Αλεύρι
1 αβγό
1 κουτ. γλυκού Μπέκιν πάουντερ
1 φλιτζάνι παγωμένο νερό
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φέτες λεμόνι


Ζεματίζουμε τα σπαράγγια σε βραστό νερό για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και τα κόβουμε σε 2-3 κομμάτια
Χτυπάμε το αβγό σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το νερό και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Βουτάμε τα σπαράγγια στο χυλό και τα τηγανίζουμε περίπου 1-2 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.
Αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε με φέτες λεμόνι.

Αναγνωστες