Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Σοκολατόπιτα




1 ½ φλ. τσαγιού Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¾ φλ. τσαγιού Κακάο σκόνη
¼ φλ. τσαγιού κονιάκ
2 φλ. τσαγιου Ζαχαρη
1 φλ. τσαγιού Βραστό νερό
250 γραμ. Μαργαρίνη
1 βανίλια
5 αυγά

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας εως ότου λιώσει. Μετά προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σβήνουμε τη φωτιά. Κρατάμε 1 φλιτζάνι τσαγιού από το σοκολατένιο υγρό για το τέλος. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε τα 5 αυγά και τη βανίλια. Τα χτυπάμε με το σύρμα και τα προσθέτουμε στο υγρό της κατσαρόλας. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το 1 φλιτζάνι υγρή σοκολάτα που κρατήσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

NGradio

Αναγνωστες