Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Spaghetti με σάλτσα βασιλικού


Υλικά 
250 γρ Σπαγγέτι ολικής αλέσεως
150γρ Παρμεζάνα
2 κρόκους αυγών
15 φύλλα φρέσκου βασιλικού
1/2 ποτήρι από το νερό που βράζουν μακαρόνια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους και τη παρμεζάνα. Λιώνουμε σε γουδί τα φύλα βασιλικού, τα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με μια κουταλιά από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε (χωρίς να τα ξεπλένουμε στη βρύση) και τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα. Όπως είναι ζεστά ρίχνουμε αμέσως το μείγμα αυγών με λίγο νερό που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε συνεχώς. Σερβίρουμε στα πιάτα, ρίχνουμε λίγα φύλλα βασιλικού και λίγη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

NGradio

Αναγνωστες