Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Spaghetti puttanesca


Υλικά
400γρ. σπαγγέτι
1 κονσέρβα τριμμένη ντομάτα
10-12 φιλέτα αντζούγιες
1 κούπα ελιές( χωρίς το κουκούτσι)
1 φλιτζάνι κάπαρη
1 πιπεριά τσίλι ή μικρή καυτερή
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τις αντζούγιες και τις σοτάρουμε μέχρι να διαλυθούν. Μετά ρίχνουμε τις ελιές, τη καυτερή, τη κάπαρη και την ρίγανη. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε (στο αλάτι θέλει προσοχή, γιατί οι ελιές και η κάπαρη είναι αλμυρές και ίσως να μην χρειάζεται) και σιγοβράζουμε τα υλικά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

NGradio

Αναγνωστες