Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Ιταλική Καρμπονάρα




Υλικά  (για δύο άτομα)
300γρ. Πέννες
100γρ. Μπέικον
150γρ. Παρμεζάνα
300γρ. Μανιτάρια
2-3 κρόκους αυγών
4-5 κουταλιές Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Ρίχνουμε τα αυγά και τα 2/3 της τριμμένης παρμεζάνας, σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τις Πεννες να βράσουν σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον, με λίγο ελαιόλαδο και μετά από λίγο ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Μόλις οι πέννες  είναι έτοιμες (Al dente) παίρνουμε λίγο νερό( ένα σφινάκι) και το ανακατεύουμε σιγά σιγά με το μείγμα των αυγών. Ρίχνουμε τις πέννες με μια τρυπητή κουτάλα ( χωρίς να τις στραγγίσουμε) στο τηγάνι με το μπέικον και τα μανιτάρια και σβήνουμε την φωτιά. Αμέσως ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, μαζί με την υπόλοιπη παρμεζάνα  και ανακατεύουμε συνεχώς, ενώ έχουμε απομακρύνει το τηγάνι από το ζεστό μάτι. Σερβίρουμε σε μία πιατέλα και καταναλώνουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

NGradio

Αναγνωστες