Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Μανιταρόπιτα


Υλικά
1 πακέτο έτοιμο φύλλο σφολιάτας
350γρ. Μανιτάρια διάφορα κομμένα
200γρ. Μπέικον κομμένο σε κύβους
125ml Λευκό κρασί
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
200γρ Πεκορίνο (ή κεφαλοτύρι) τριμμένο
50γρ τυρί φέτα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Σουσάμι
Ελαιόλαδο


Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το μπέικον και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις στραγγίξουν τα υγρά, σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Λαδώνουμε το ταψί με ελάχιστο ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε τη γέμιση, προσθέτουμε το πεκορίνο και τοποθετούμε το δεύτερο φύλο σφολιάτας. Κλείνουμε προσεκτικά τα δύο φύλλα και με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνωστες