Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Κέικ στιγμής




Υλικά
4κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
(ή 4 κοφτές κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ)
2 κοφτές κ.σ.  κακάο
4 κοφτές κ.σ.  ζάχαρη
1 αβγό
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ. γάλα
Ζάχαρη άχνη



Σε μία κούπα ρίχνουμε πρώτα το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ, την ζάχαρη και το κακάο και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ρευστό (όσο το μέλι). Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μικρότερα ποτήρια και ψήνουμε για 1 λεπτό*, σε φούρνο μικροκυμάτων,  στα 800w- 850w. Το κέικ πρέπει να βγει ελαφρώς υγρό γύρω γύρω, στεγνό στη μεσή και να είναι φουσκωμένο. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και το καταναλώνουμε.

*Σημειώσεις: Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την ισχύ του κάθε φούρνου και το κατά πόσο ψημένο θέλετε να είναι. 
π.χ. στο δικό μου το έψησα για ένα λεπτό και το ξανά έβαλα για άλλα 20 δευτερόλεπτα για να πετύχω το αποτέλεσμα που ήθελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνωστες