Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Μανιτάρι λακτάριος γλυκό του κουταλιού


1 κιλό Λακτάριος
1 κιλό ζάχαρη
450 γρ. νερό
χυμό από μισό λεμόνι
λίγα γαρύφαλλα
2 κλωναράκια αρμπαρόριζα

Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα μανιτάρια.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε ίδιου μεγέθους κομμάτια.
Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη  ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Μόλις γίνει σιρόπι το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα μανιτάρια και βράζουμε για 25 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας συχνά με μία ξύλινη κουτάλα. Λίγο πριν δέσει το σιρόπι ρίχνουμε το χυμό από το μισό λεμόνι, τα κλωναράκια αρμπαρόριζας και τα γαρύφαλλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στη κατσαρόλα για μια νύχτα. Την άλλη μέρα ελέγχουμε εάν χρειάζεται επιπλέον δέσιμο και στη συνέχεια το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνωστες